Az Ördög és Prym kisasszony - Jó és Rossz harca

2006.09.12. 17:22 Fényárnyék

"De a helyzet sokkal bonyolultabb volt, mint Berta gondolta.A két kísértet elmagyarázta neki, hogy ez a Jó és Rossz harca, és senki sem avatkozhat bele. Itt most angyalok és ördögök küzdenek egymással. Időről időre  ugyanis összecsapnak, és ilyenkor nagy területekről dől el - és hosszú időre -, hogy áldás vagy átok száll-e rájuk.
"Nem érdekel. Én nem tudom magam megvédeni, ez nem az én harcom, én nem kértem, hogy részt vehessek benne" [mondta Berta]
A többiek sem kérték. Egy őrangyal hibájából kezdődött az egész, két évvel ezelőtt. Ekkor történt, hogy elraboltak egy asszonyt és két lányát. A nőnek és a nagyobbik lánynak meg voltak számlálva napjai, a hároméves kislányt azonban meg kellett volna menteni. Ez a kislány lett volna édesapja egyetlen vígasza, visszaadta volna neki a reményt és segített volna neki, hogy túlélje a borzalmas szenvedést. Az apja jó ember volt, s bár valóban szörnyű kínokat kellett volna elviselnie (ki tudja, miért, hiszen Isten útjai kifürkészhetetlenek, mindesetre ez volt a Mindenható eredeti terve), de aztán mégis rendbe jött volna. A kislány pedig a tragédia jegyében nőtt volna fel, és a gyerekkori trauma hatására az átlagosnál nagyobb lett volna benne az érzékenység a többi ember szenvedése iránt. Húszéves korától kezdve annak szentelte volna életét, hogy enyhítse mások fájdalmát. Fáradozása a világon mindenütt éreztette volna hatását.
Ez volt az eredeti terv. És minden e szerint is haladt: a rendőrség lerohanta az emberrablók szállását, eldördültek a lövések, összeestek a halálrajelöltek. Ebben a pillanatban a kislány őrangyala intett a gyermeknek, hogy hátráljon a fal felé. (Berta is jól tudta, hogy minden hároméves gyermek látja az őrangyalát és beszélgetni is tud vele.) De a kislány nem értette, mit jelez neki az angyal, és közelebb akart menni, hogy meghallja, mit mond.
Mindössze két lépést, harminc centimétert haladt előre, de ez elég volt, hogy eltalálja a halálos golyó. Ettől kezdve egészen más irányt vettek az események: a gyönyörű üdvtörténet elkeseredett küzdelemmé változott. Feltűnt a színen az ördög, és meg akarta kaparintani a férfi lekét. Azét a férfiét, aki tele volt gyűlölettel, a tehetetlenség érzésével és bosszúvággyal. Az angyalok nem nyugodtak bele, hiszen, mint már említettük, a férfi jó ember volt, és arra született, hogy segítsen a lánynak megváltoztatni a világot, noha a foglalkozása nem volt éppen rokonszenves."
(Paulo Coelho)

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyarnyek.blog.hu/api/trackback/id/tr10014568

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: imagenes de amor gratis para movil 2018.05.24. 08:45:14

Free agreement letter for borrowing money - buusojl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása